بسم الله الرحمن الرحیم
«فَلَوْلا نَفَر َ مِن کُل ِّ فِرْقَة ٍ مِنْهُم ْ طَائِفَة ٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِي الدِّین ِ وَلِیُنذِرُوا قَوْمَهُم ْ إِذَا رَجَعُوا إَلیْهِم ْ لَعَلَّهُم ْ یَحْذَرُون»
چرا از هر جمعیتي، گروهي برای فهم عمیق دین حرکت نمی کنند تا هنگام بازگشت، مردم خود شان را هشدار دهند شاید مورد تأثیرقرار گیرند.
تحصیل علوم دیني در حوزه علمیه، فرصت گرانبهایيست که توفیق بهره مندی از برکات آن، تنها نصیب کساني ميشود که عنایت ویژه حق تعالي شامل حالشان شده و ازسرشوق و اخلاص در این مسیر گام بردا شته و با فداکاری درراه دین،ادامه دهنده راه انبیاء و ائمه معصومین(علیهم السلام) باشند. منابع دیني با تأکید فراوان بر اهمیت و جایگاه بلند این موهبت خدادادی، بر پیمودن این راه سفارش بسیار کرده اند؛ در همین راستا قرآن کریم در این آیه، حرکت و رهسپاری برای علم دین را واجب شمرده است؛ لذا حوزه های علمیه شیعه از آغاز شکلگیری تاکنون، این فرصت را مغتنم دانسته و در عمل به سفارش های مکرر دین، سعي در فراهم آوردن زمینه حضور خیل مشتاقان تحصیل علوم دیني را دا شته و متولیان امر کو شیده اند به پاس اقبال چشمگیر، برای پا سخ به این نیاز فزاینده و استفاده بیشتر از این ظرفیت خدادادی،همه ساله نسبت به ثبت نام و پذیرش جوانان متعهد، مستعد و علاقه مند به فراگیری علوم دیني اقدام نمایند.
امام صادق(علیه السلام) می فرماید:
«هنگامي که خداوند نسبت به بنده ای خیر ویژه ای اراده کند، فهمي عمیق در دین به او عطا ميفرماید.»
جواناني که تصمیم گرفته اند منادی فرهنگ اسلام ناب محمدی(صلي الله علیه و آله) باشند و از آب حیات، تشنگان حقیقت را سیراب نموده و راه نوراني عالمان رباني را درپیش گرفته و درعرصه معنویت، سربازان رشید و فداکاری در سپاه تبلیغي حضرت مهدی(عجل الله تعالي فرجه الشریف) به شمارآیند، مي توانند در فضای نظام مقدس جمهوری اسلامي، با تحصیل درحوزه های علمیه «حافظان شریعت» و «مبلّغان دین» باشند.
تعاریف و اصطلاحات:
واژه های کلیدی و کلماتي که در این تارنما به کاربرده شده به شرح ذیل ميباشد:
- مدرسه علمیه:
واحد آموزشي که با مجوز فعالیت آموزشي از شورای گسترش مرکز مدیریت حوزههای علمیه و مطابق با آئین نامه ها و
دستورالعملهای ابلاغي فعالیت مي کندوبه اختصارمدرسه نامیده ميشود. - داوطلب:
به فردی گفته مي شود که متقاضي پذیرش و تحصیل علوم دیني در مدارس علمیه تحت پوشش مرکزمدیریت
حوزه های علمیه مي باشد. - فرایند:
به سلسله مراحل و فعالیتهایي گفته ميشود که تو سط مجموعه های مختلف و بر اساس ضوابطي معین و مشخص از بدو ثبت نام تا پذیرش نهائي داوطلب صورت مي گیرد. - مقاطع تحصیلی:
به تقسیم بندی داوطلبان و متقاضیان ورود به حوزه با توجه به سن و مقطع تحصیلي گفته مي شود که دارای سه گروه
آموزشي و به شرح ذیل مي باشد:
- گروه1:
پایه هشتم ونهم دوره اول متوسطه،پایه دهم دوره دوم متو سطه نظام جدید آموزش وپرورش و همچنین دانش
آموزان دارای قبولي سوم راهنمایي،اول ودوم دبیرستان نظام قدیم آموزش وپرورش؛ - گروه2:
پایه یازدهم و دوازدهم دوره دوم متوسطه نظام جاری آموزش وپرورش، سوم دبیرستان {دیپلم} پیش دانشگاهي نظام قبلي آموزش و پرورش و دانشجوی دارای 30 واحد و کمتر از 30 واحد؛ - گروه3:
دانشجویي که بیش از30 واحد درسي گذرانده وفارغ التحصیلان دارای مدرک کارداني، کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکترا.
- گروه1:
- برنامه آموزشی:
برنامه های آموزشي حوزه های علمیه شامل دوره عمومي بلند مدت در قالب برنامه جاری و برنامه جدید، که در سه
گروه 1 و 2 و 3 و نیز دوره سفیران هدایت که در دو گروه 2 و 3 ارائه مي گردد. - کمیسیون پذیرش:
این کمیسیون در مدیریت های استاني تشکیل و به درخواستهای متقاضیاني که برخي از شرایط پذیرش مثل شرایط سن و … را ندارند و یا به نتیجه یکي از مراحل پذیرش اعتراض دارند رسیدگي مي نماید. لازم به ذکر است پذیرش اولیه و یا ادامه مراحل پذیرش برای این گونه داوطلبان منوط به اعال نظر این کمیسیون ميباشد.